Entertainment
03 december 2005 - Ron Smeets

Soap serie alleen voor mobiele kijkers

De Engelse filmproducent Farringdon Road Films komt binnenkort met een soapserie, 'Brick-it' die alleen te zien zal zijn op smartphones.

Eind januari komt de eerste, vijf minuten durende, aflevering uit. Het is de bedoeling dat de serie daarna dagelijks, met uitzondering van de weekenden, een episode gaat uitzenden. In de serie spelen enkele veelbelovende jonge acteurs mee die eerder al te zien waren in Harry Potter en Eastenders.

Welke provider(s) de serie zullen gaan aanbieden aan hun 3G klanten is nog niet duidelijk. Daarover wordt door de producenten nog druk onderhandeld. Die eisen onder andere dat de serie goedkoop en zonder mobiele spam eromheen aangeboden wordt. Bovendien moeten kijkers de mogelijkheid hebben om de afleveringen op elk moment van de dag te kunnen bekijken. Soap on demand dus.Gerelateerde links:
TV Serie in GSM formaat
Previews nieuwe Pamela op je smartphone
Big Brother via Vodafone Live!
Mobiele serie van Idols
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.