Nieuws
05 september 2005 - Ron Smeets

Snelle groei mobiele diensten in vliegtuigen

Als we het onderzoek van SITA, leverancier van IT oplossingen voor luchtvaartmaatschappijen, moeten geloven dan zullen mobiele diensten als bellen, emailen en SMSen sneller hun intrede doen aan boord van vliegtuigen dan iedereen denkt.

Men heeft de 200 grootste maatschappijen gevraagd naar hun mening en plannen voor de komende jaren en daaruit blijkt dat bijna de helft van hen deze diensten al voor 2008 in hun toestellen wil implementeren.

Hiermee loopt de luchtvaart industrie aardig in de pas met alle andere technologische ontwikkelingen die men de afgelopen jaren heeft zien binnenwandelen zoals het online verkopen van ticket's, self-service incheck balie's etc.

Voor wat betreft de mogelijkheden voor het gebruik van GSM's en PDA's voordat men het vliegtuig instapt mogen we de komende jaren diensten verwachten als de electronische boarding pas die je bij het instappen toont op de display van je mobieltje in plaats van hem uit te printen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.