Toestellen
19 september 2016 - Ron Smeets

Snelheidstest: iPhone 7 vs Galaxy Note 7 (video) Spoiler Alert: Apple laat Samsung de hielen zien

Benchmarks geven een indicatie van de snelheid van een smartphone, maar ze zeggen zeker niet alles. Praktijk tests waarbij een aantal apps achter elkaar opgestart en gebruikt worden, variërend van eenvoudige tot apss met zware reken- of grafische processen, geven een veel beter beeld van de snelheid van een toestel.

Hieronder worden de nieuwe iPhone 7 en de Galaxy Note 7 met elkaar vergeleken. In totaal worden 14 apps twee keer gestart. De eerste keer worden ze blanco opgestart (ze zijn dus nog niet eerder gestart of in het geheugen geladen). Daarna worden de apps nog een keer, vanuit het werkgeheugen, opgestart. De twee test cycli worden met een stopwatch bijgehouden en de vraag is natuurlijk welk toestel het best presteert.

Zoals je in de video kon zien is het snelheidsverschil tussen de iPhone 7 en de Galaxy Note 7 is ronduit verbluffend te noemen. De Samsung deed over de gehele test ruim anderhalve minuut langer dan de Apple. Het grote verschil werd gemaakt bij het laden van sommige games en een video app waarbij een aantal foto's in een timelapse video gegoten moesten worden. Daarvoor had de Note 7 in de eerste ronde van de test ruim 50 seconden meer nodig dan de iPhone 7. Ook in de tweede ronde, wanneer de apps dus al in het geheugen geladen zijn, verloor de Samsung nog eens zo'n 34 seconden ten opzichte van de iPhone 7.

Met andere woorden; Apple laat Samsung in deze test duidelijk de hielen zien. De A10 processor van de iPhone 7 lijkt dus beduidend sneller dan de Exynos van de Note 7. Het surplus aan werkgeheugen van de Note 7 (4GB vs 2GB) is schijnbaar niet voldoende om de iPhone 7 bij te kunnen houden. Voordeel is wel dat de iPhone 7, voor zover op dit moment bekend, geen exploderende accu heeft ;)

Bron