Toestellen
28 juli 2010 - Ron Smeets

Snelheidstest iPhone 2G, 3G, 3GS en 4

Vanaf aanstaande vrijdag ligt de iPhone 4 ook bij ons in de winkels. Speciaal voor iedereen die al een van de oudere modellen heeft staat hieronder een vergelijkende snelheidstest tussen de vier generaties van de iPhone.

Ik vind de winst van de iPhone 4 ten opzichte van de 3GS toch wat tegenvallen.

Deels is dat niet zo gek natuurlijk, want hoewel de iPhone 4 weer een iets snellere processor heeft dan zijn voorganger zijn het beiden UMTS/HSDPA toestellen. Het feit dat de boys die onderstaande test maakten de nieuwe iPhone 4 als 4G bestempelen slaat natuurlijk op de generatie, niet het netwerk support. Daarvoor zullen we minimaal nog tot de volgende generatie moeten wachten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.