Nieuws
06 december 2006 - Ron Smeets

Snelheid mobiel internet lager dan providers beloven

Onderzoek van Iping, in samenwerking met Stray Systems heeft uitgewezen dat de daadwerkelijke, gemeten, snelheid van mobiele internet verbindingen over het algemeen lager liggen dan de snelheden die de providers beloven.

Als je wilt weten hoe het met de mobiele internetsnelheden van de verschillende providers bij jou in de buurt gesteld is, dan kun je de meetresultaten op deze website opvragen met behulp van je postcode. Nog niet alle lokaties in Nederland zijn getest, maar dat mag de pret niet drukken.

In het onderzoek van Iping is gekeken naar snelheid, responstijd en stabiliteit van GPRS- en UMTS-verbindingen. Daaruit blijkt dat er grote verschillen in snelheden zijn tussen de verschillende aanbieders. Bij de UMTS providers is de snelste provider twee keer zo snel als de langzaamste. Bij GPRS is dat zelfs een factor drie.

Gemiddeld genomen is UMTS in de praktijk ongeveer twee keer zo snel dan GPRS. Bij UMTS worden snelheden van 150 tot 160 Kbit/s gehaald terwijl dat voor GPRS verbindingen tussen de 70 en 80 Kbit/s ligt.

T-Mobile komt uit de metingen als beste UMTS provider uit de bus. Bij de GPRS varianten is Telfort de 'winnaar'.

Via: WebwereldGerelateerde links:
Mobiel internet sneller door nieuwe generatie applicaties
Toegankelijkheid Mobiel Internet moet beter
Content partijen willen OPEN mobiel internet
Proximus introduceert flatfee mobile internet
Mobiel- en vast internetgedrag gelijk
T-Mobile komt met onbeperkt mobiel internet
Vormgevers zitten mobiel internetten dwars
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.