Nieuws
03 februari 2012 - Ron Smeets

Sneeuw maakt Nederland minder mobiel (maar dan anders ;-))

Een beetje off topic misschien, maar het gaat wel over mobiel zijn, maar dan anders ;-)) Zojuist zag ik een Tweet van TomTom over het verkeersinfarct dat de sneeuw die momenteel in grote delen van Nederland valt veroorzaakt.

Om 13u20 stond er in totaal bijna 2500 kilometer aan files! Dat meldt HD Traffic althans. Volgens Routenet en de VID staat er 'slechts' 228 kilometer en de ANWB meldde rond dit tijdstip 224 kilometer. 

Het grote verschil heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat HD Traffic alle wegen en vertragingen daarop 'meet' terwijl de reguliere verkeersinformatie diensten alleen de (auto)snelwegen en belangrijke N-wegen meenemen. Enfin, mocht je vanmiddag (met name in de Randstad) nog de weg op moeten en je hebt geen TomTom met HD Traffic, dan kun je dus voor verrassingen komen te 'stilstaan'  ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.