Toestellen
15 oktober 2010 - Ron Smeets

Sneak videopreview van Android 2.1 op de Sony Ericsson X10

De Android 2.1 update voor de Sony Ericsson Xperia X10 laat nog steeds op zich wachten. Eerder deze week sprak ik nog met Harold de Kort van de Zweeds-Japanse toestel fabrikant en hij had wel al een 'prototype' versie van de X10 met Android 2.1 bij zich maar daar mocht ik toen nog niet mee spelen, helaas.

Nu heeft Sony Ericsson twee sneak preview video's online gezet (zie hieronder) waarop de X10 met Android 2.1 gedemonstreerd wordt. Leuk voor de fanboys en andere X10 bezitters, maar wat we natuurlijk veel liever willen horen is de datum waarop deze Android 2.1 update uitgerold gaat worden. Dat zou ergens vanaf eind Oktober moeten gaan gebeuren.

In de eerste video worden de nieuwe features van de X10 met Android 2.1 gedemomstreerd. Daarbij zitten onder andere de mogelijkheid om vijf homescreens (nu nog drie) met 20 apps (widgets) per scherm (nu nog 16), de nieuwe power management en recente oproepen widget, Exchange support, HTML5 support in de webbrowser en de unified inbox. De tweede video toont een demo van de nieuwe, constante, autofocus functie.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.