Geruchten
25 juli 2016 - Ron Smeets

Snapdragon 820 voor de 'kleinere' HTC Nexus? ROM dump lijkt de keuze voor deze Qualcomm processor te bevestigen

Hoewel de meeste aandacht in geruchtencircuits de afgelopen weken natuurlijk uit gaat naar de iPhone 7 en Galaxy Note 7 druppelt af en toe ook nog wat informatie over andere toestellen naar buiten. Zo werd afgelopen nacht een zogenaamde ROM dump online gezet die afkomstig zou zijn van de kleinere van de twee vermeende HTC Nexus smartphones; de Sailfish.

Daarin wordt min of meer bevestigd dat HTC voor dit Nexus toestel gekozen heeft voor een Snapdragon 820 processor van Qualcomm. In het bestand wordt namelijk het typenummer van die rekenchip, MSM8996, vermeld.

https://twitter.com/evleaks/status/757401930335260672

Het totale bestand bevat heel wat data die doorgespit kan worden. Inmiddels is ook de schermdichtheid, 420 dpi, opgemerkt. Daaruit wordt geconcludeerd dat de HTC Sailfish uitgerust zal worden met een full HD display. Iets dat in eerdere geruchten ook al gemeld werd.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.