Nieuws
15 november 2013 - Nichal Joosse

Snapchat weigerde een bod van Facebook van 3 miljard dollar

Een gewaagde keuze van Snapchat's CEO Evan Spiegel: volgens CNET zou hij een bod van 3 miljard dollar door Facebook hebben afgeslagen. Dit is drie keer zoveel als Facebook ooit heeft betaald voor Instagram. Snapchat is één van de populairste applicaties van het moment, vooral onder jongeren. Het is mogelijk om foto's of video's te delen met andere gebruikers, die vervolgens maar 1 tot 10 seconden bekeken kunnen worden. Ook kunnen gebruikers tekst en tekeningen toevoegen. 

Het is enerzijds niet zo slim geweest van Spiegel om het bod af te slaan. Het is namelijk niet zeker of Snapchat voor altijd populair zal blijven, aangezien het met de meeste hypes zo is dat ze na een tijdje niet meer zo populair zijn. Anderzijds is Snapchat nog steeds populair, terwijl de app al een lange tijd bestaat. Ook kan het best wel eens zijn dat er nog iemand komt die nog hoger kan gaan bieden op de dienst.

Facebook heeft erg veel belangstelling voor Snapchat, omdat Snapchat voornamelijk jongeren bereikt. Deze doelgroep lijkt Facebook de laatste tijd steeds meer te gaan verliezen. Facebook probeerde het ooit eens met een vergelijkbare dienst, Poke, maar dat was niet zo'n groot succes. Het is nog maar eventjes afwachten hoe populair Snapchat zal blijven in de toekomst.  

Over de auteur: Nichal Joosse