Nieuws
23 december 2013 - Nichal Joosse

Snapchat voor iOS: opnieuw afspelen, frontflitser en filters

De populaire berichtendienst Snapchat heeft afgelopen weekend een update gehad. Tenminste, als je de iOS-versie (iPhone) hebt. CEO Evan Spiegel vertelde in een persbericht dat deze update gezien kan worden als een kerstkadootje voor de trouwe gebruikers, aangezien ontwikkelaars deze dagen geen nieuwe updates kunnen versturen naar de App Store. De nieuwe functies zijn dan ook het vermelden waard: het is mogelijk om een bericht één keer opnieuw te bekijken per dag, de voorcamera heeft nu ook een 'flitser' en er zijn filters te gebruiken voor de foto's en video's.

Er zijn ook filters toegevoegd waarmee je externe informatie kunt toevoegen aan het bericht, zoals de tijd, het weer en de snelheid. De snelheid is vooral handig voor als je bijvoorbeeld aan het fietsen bent en je de behoefte hebt om een selfie te maken: aan de snelheid kan de ontvanger zien dat je lekker aan het bewegen bent. Alle nieuwe functies staan overigens niet standaard aan: in het instellingenmenu kun je ze handmatig aanzetten via de categorie 'Extra diensten -> Beheren'. O ja, Snapchat is nu ook nog eens volledig in het Nederlands.

De replay-functie is een nieuwe ontwikkeling voor Snapchat, aangezien het onbewust een deel van de gehele functie van Snapchat in het algemeen ontneemt. Voorheen had je altijd één kans om een bericht (snap) te zien, maar nu heb je de mogelijkheid om één snap naar keuze 1 keer per dag terug te kijken. Een goede beperking lijkt mij. Ook het softwarematig flitsen via de voorcamera werkt erg goed. Het scherm wordt in één keer felwit, waardoor de foto helder gemaakt kan worden. 

Kortom, een erg leuke update voor de echte Snapchat-fans met iOS. Of al deze functies ook naar Android zullen komen, is nog niet bekend.  

Over de auteur: Nichal Joosse