Nieuws
20 november 2013 - Nichal Joosse

Snapchat populairder dan Facebook als het om foto's gaat

Snapchat is populairder dan Facebook als het om foto's gaat. Dit verklaart meteen waarom Facebook zoveel geld bood voor de dienst, waarmee je foto's en video's kunt versturen die binnen een aantal seconden weer vernietigd worden. Qua foto's is Snapchat dus groter dan Facebook. Een woordvoerder van Snapchat liet weten dat er dagelijks meer dan 400 miljoen snaps worden gedeeld, wat hoger is dan de 350 miljoen foto's per dag op Facebook. 

In sptember werden er nog zo'n 350 miljoen snaps verstuurd en in juli waren het er 200 miljoen. Het is wel belangrijk dat het gaat om foto's én video's: bij Facebook gaat het alleen om foto's. Het aantal gedeelde video's op Facebook zal het aantal voor Facebook vermoedelijk nog hoger maken. Ook gebeurt het vaak bij Snapchat dat een foto of een video verstuurd wordt naar meerdere gebruikers en dus meerdere malen meetelt.

Facebook is ook nog eens in het bezit van Instagram, maar die foto's worden niet meegeteld. Maar dat Snapchat bezig is met een forse groei, mag aan de hand van dit artikel wel duidelijk zijn. Naast een bod van 3 miljard dollar door Facebook heeft Google volgens CNET ook een bod gedaan van 4 miljard dollar, maar ook dit bod is afgewezen door Snapchat.  

Over de auteur: Nichal Joosse