Nieuws
30 december 2013 - Redactie MobileCowboys

'Snapchat-gebruikers kunnen geïdentificeerd worden door bug'

Snapchat was oorspronkelijk bedoeld om gebruikers foto's en video's te kunnen laten maken die verzonden kunnen worden naar andere gebruikers, met de extra toevoeging dat het verstuurde materiaal na maximaal 10 seconden weer wordt verwijderd van de toestel van de ontvanger. De foto's zouden onmogelijk opgeslagen kunnen worden, maar diverse hacks en zelfs een bug in de code laten zien dat dit zonder problemen mogelijk is. Er bestaan natuurlijk ook nog apps als SnapSaver, waarmee foto's en video's gewoon bewaard kunnen worden zonder dat de zender het kan zien. 

Uit onderzoek is gebleken dat een zogenoemde 'loophole' in de code van de API van Snapchat hackers toegang geeft om de gebruiker volledig te identificeren. De loophole zorgt ervoor dat de gebruikersnaam en het telefoonnummer van een gebruiker volledig toegankelijk zijn. Deze ontdekking is gedaan door beveiligingsbedrijf Gibson Security, die vaker onderzoek doet naar de veiligheid van bepaalde apps.

Het bedrijf claimt dat Snapchat al sinds augustus wist van dit lek, maar dat ze er niets aan hebben gedaan om het lek op te lossen. Het bedrijf zegt dat hackers informatie kunnen krijgen om profielen te maken over gebruikers die verkocht kunnen worden. Maar ook stalkers kunnen de informatie gebruiken om gebruikers te vinden in het dagelijkse leven. Snapchat heeft vooralsnog geen reactie gegeven op het bericht.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl