Social Media
08 november 2015 - Redactie MobileCowboys

Snapchat en Facebook strijden om de 'sociale video kroon' De netwerken zijn samen goed voor meer dan 14 miljard bekeken video's per dag

Korte video's die direct in sociale kanalen gepost worden zijn hot. Scroll maar eens door je tijdlijn op facebook en je komt er ongetwijfeld een aantal tegen. Of kijk maar eens om je heen hoeveel smartphone gebruikers regelmatig tijdlijn video's kijken. Ook Snapchat heeft inmiddels begrepen dat video's 'the way to go' zijn en het lijkt er op dat deze twee sociale netwerken om de video kroon strijden.

Hoeveel video's bekijken we dan precies met z'n allen? Facebook maakte vorige week bekend dagelijks 8 miljard videoviews te tellen. Een verdubbeling ten opzichte van het vorige meet moment, in april. Vandaag komen berichten uit het kamp van Snapchat dat gebruikers van die dienst dagelijks 6 miljard video's bekijken. Nu lijkt dat gat van 2 miljard, in combinatie met de groei die Facebook doormaakt, redelijk onoverbrugbaar, maar dat valt wel mee. In mei telde Snapchat nog 'maar' 2 miljard videoviews per dag. In september waren dat er al 4 miljard en amper twee maanden later dus 6 miljard. Relatief gezien groeit het aantal videoviews van Snapchat dus sneller dan die van Facebook.

Enorme aantallen voor de gele berichtendienst. Zeker als je bedenkt dat Facebook 500 miljoen dagelijkse 'videokijkers' heeft en Snapchat 'slechts' iets meer dan 100 miljoen. Kortom, als deze aantallen, deels afkomstig van de netwerken zelf en deels van analisten, kloppen dan worden kijken Snapchat gebruikers per persoon meer video's dan Facebook klanten.

Uiteraard kunnen beide sociale netwerken nog niet tippen aan het aantal videoviews dat YouTube dagelijks genereert, maar dat is dan ook een site / app die volledig voor video content bedoeld is.

Bron

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl