Nieuws
29 september 2009 - Redactie MobileCowboys

SMSjes van Darwin

De eerste “Darwin”-sms’jes zijn verstuurd. De bemanningsleden van het Beagle-schip, dat een wereldreis maakt in het kielzog van Darwin, houden elkaar én de thuisblijvers op de hoogte via sms.

De sms-berichten, waarvan de afhandeling verzorgd wordt door CM, maken deel uit van het cross-mediale aspect van het spraakmakende VPRO-programma. Dankzij sms kan het Beagle-team een nieuwe ontdekking snel verspreiden, zelfs midden op de oceaan.

Thuisblijvers die de nieuwe bevindingen van de Beagle-crew geen seconde willen missen, kunnen zich aanmelden voor een sms-alert. Wanneer zij het woord BEAGLE naar de shortcode 9090 sturen, ontvangen zij een gratis sms’je van de Beagle-crew op het moment dat er een ontdekking is gedaan of als er weer actie is op de Beagle Webcam. Afmelden voor de dienst is eenvoudig; de abonnees sturen dan de woorden BEAGLE UIT naar 9090.

Ook de bemanningsleden van de Stad Amsterdam houden elkaar op de hoogte met sms. Via een speciale dienst van CM kan een persoon via een eenvoudig sms-bericht het hele team informeren. Het grote voordeel hiervan is dat er geen computer aan te pas hoeft te komen.

In het kader van het Darwinjaar 2009 brengt de VPRO met Teleac en Canvas multimediaal verslag uit van de spraakmakende ontdekkingstocht in de voetsporen van naturalist Charles Darwin, die van 1831 tot 1836 op het Britse marineschip “The Beagle” de wereld rondzeilde. Met de clipper “Stad Amsterdam” volgt de VPRO in 35 afleveringen de historische reis van de Beagle. Een avontuurlijke expeditie waarbij vooral wordt gekeken naar veranderingen op aarde en antwoord wordt gezocht op de vraag hoe onze planet er nu werkelijk voor staat. De clipper wordt bemand door een team van onder andere wetenschappers, kunstenaars en een diversiteit aan gasten die tijdens de reis aan boord van het schip komen. De belevenissen en onderzoeken kunnen 24 uur per dag worden gevolgd via televisie, radio en internet.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl