Nieuws
16 oktober 2006 - Ron Smeets

SMSjes in ‘The Ring’ stijl overspoelen Deense jeugd

Tieners in Denemarken worden sinds kort lastig gevallen door een spookachtig SMS bericht waarvan de inhoud nog het meeste lijkt op het thema uit de horrorfilm The Ring.

Het bericht heeft de volgende inhoud: "Hello, I am Cordelia. I died in a fire 10 years ago. Unless you send this message on to 10 other people, I will come to your room tonight and stare at you. I look like a three-year old - without a face. I will show up every night. You have seven minutes to send this".

Vrij vertaald: “Hallo, mijn naam is Cordelia. Ik ben 10 jaar geleden bij een brand om het leven gekomen. Als je dit SMSje niet naar 10 andere personen doorstuurt, dan kom ik vanacht naar je kamer om je aan te staren. Ik zie er uit als een 3-jarig meisje, zonder gezicht. Ik zal iedere nacht terugkomen. Je hebt 7 minuten de tijd om dit bericht door te sturen”

Welk doel, behalve het bang maken van kinderen en het verdienen van wat geld voor de SMSjes die verzonden worden, deze viral SMS actie dient is vooralsnog niet duidelijk. Het lijkt dus vooral op een ouderwetse kettingbrief, maar dan per SMS.Gerelateerde links:
De Bonte Bodes brengen sms tot leven
Ruim 500 Chinese SMS providers beboet
SMS actie tegen de zeehondenjacht
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.