Nieuws
08 mei 2008 - Ron Smeets

SMSje van de Paus

Hij is zeker niet de oudste mobiele beller ter wereld, maar Paus Benedictus XVI snapt wel hoe je in de huidige maatschappij de jeugd moet bereiken.

De goede man gaat de bezoekers van de World Youth Day, zeg maar de globale variant van de EO Jongerendag, die medio Juli in Sydney gehouden wordt (en zes dagen duurt) per SMS voorzien van inspirerende, bijbelse, teksten.

"We willen World Youth Day 2008 een unieke ervaring maken voor de jongeren en dan moeten we ook gebruik maken van de middelen waarmee de jeugd van tegenwoordig met elkaar communiceert", aldus de Australische Bisschop Anthony Fisher.

De vraag is natuurlijk of Benediictus de berichtjes hoogstpersoonlijk zal typen of dat hij dit overlaat aan zijn Bisschoppen en Kardinalen ;-)

Foto via: IntoMobileGerelateerde links:
De goddelijke iPhone
Podcastende Paus?
Telecom netwerk Vaticaan prooi voor nonnen
Mariaverschijning vastgelegd op mobieltjes
Op Pelgrimsvaart? Vergeet je GSM niet!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.