Nieuws
09 september 2005 - Ron Smeets

SMSje naar de politie, dieven ingerekend

In het Maleisische Kuantan zijn gisteren twee dieven opgepakt nadat een voorbijganger gezien had hoe ze bezig waren onderdelen van een motor af te schroeven.

De brave burger stuurde vervolgens een SMSje van het gebeuren naar de lokale politie en die rukten direct uit naar het plaats delict alwaar ze de twee onverlaten in de kraag konden grijpen.

De lokale politiechef was natuurlijk uiterst tevreden over de hulpactie van de voorbijganger en roept nu iedereen op die iets verdachts ziet dat ook per SMS te melden aan zijn bureau. Ik hoop dat ie weet waar ie aan begint.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.