Nieuws
17 maart 2006 - Ron Smeets

SMSende dove Miss Texas door trein geschept

In de VS is wat opschudding ontstaan rondom de dood van de regerende Miss Deaf Texas die, terwijl ze al SMSend langs het spoor liep, geschept werd door de sneeuwschuiver van een passerende trein. De 18-jarige Tara McAvoy was op slag dood.

In de Amerikaanse pers wekken diverse nieuwssites en kranten nu de indruk dat het tragische ongeluk aantoont dat SMSen terwijl je aan het verkeer deelneemt dus dodelijk kan zijn.

Uitspraken en koppen als "Text messaging had something to do with her death", of "Miss Deaf Texas Text Messaging Near Tracks" en "Deaf beauty queen killed by train was texting" zijn in ieder geval misleidend genoeg.

Natuurlijk moet je extra uitkijken wanneer je al lopend aan het SMSen bent, maar langs het spoor lopen is voor iedereen gevaarlijk en al helemaal voor iemand die niets kan horen. De 18-jarige dove Miss had daar dus gewoon niet moeten lopen en het SMSen heeft natuurlijk helemaal niets te maken met de reden waarom ze door de trein aangereden werd.

Een woordvoerder van de spoorwegmaatschappij laat weten dat de machinist meermalen de claxon van de trein heeft gebruikt in een poging om Tara te waarschuwen. Toen dat niet lukte trok hij aan de noodrem, maar de de trein kon niet meer op tijd stoppen.

Neem van mij aan dat ieder andere, niet dove, SMSer wel opzij gesprongen wasGerelateerde links:
SMS-ende besstuurder rijdt fietser plat
GSM redt het leven van zijn eigenaar
Rebellenleider dood door GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.