Entertainment
25 juni 2011 - Ron Smeets

SMS'ende Amish kinderlokker met paard en wagen opgepakt

De Amish staan toch vooral bekend om hun afkeer van elke vorm van (moderne) technologie. Auto's, koelkasten en zelfs ritsen zijn taboe maar schijnbaar nemen sommige Amish het niet zo nauw met mobieltjes en pedofilie!

Een 21-jarige William Yoder liep, of beter gezegd, reed onlangs met zijn paard en wagen tegen de lamp toen hij probeerde een afspraak met sexuele bedoelingen te maken met een 12 jarig meisje.

Het beoogde slachtoffer had haar ouders gewaarschuwd die op hun beurt weer de politie inschakelden. Toen Yoder in zijn paard en wagen op de plek kwam waar hij een afspraak met het 12 jarige meisje gepland had werd hij, zonder zich verder te verzetten, opgepakt door een undercover agent. Nader onderzoek wees uit dat de man maar liefst 600 SMS'jes, zes MMS'jes en een twee videoberichten, met het minderjarige meisje had uitgewisseld. Het (groot) deel daarvan bevatte sexueel getinte content.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.