Nieuws
14 december 2012 - Ron Smeets

SMS'en, wie doet dat nog? US tieners volop (infographic)

Hier in Nederland (en België) zijn messenger diensten als WhatsApp hard op weg om het 20 jaar oude SMS van de troon te stoten als meest populaire berichtendienst. Natuurlijk, SMS wordt nog altijd heel veel gebruikt, maar bij de jongere doelgroep daalt dat gebruik wel heel erg snel.

Amerikaanse tieners daarentegen zitten nog volop in het SMS tijdperk. Zo'n 63% stuurt dagelijks een of meerdere SMS'jes en de 'heavy users'. Het gemiddelde lag enkele maanden geleden nog altijd op zo'n 100 per dag! Onderstaande infographic geeft een beeld van de SMS'ende Amerikaanse tieners.

Meisjes zijn veel actievere SMS'ers dan jongens. Gemiddeld stuurden de dames 3952 SMS'jes per maand terwijl de jongens niet verder kwamen dan 2815 berichten. De meeste gegevens dateren overigens wel uit 2011. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe de situatie er eind dit jaar voor staat in de VS. Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.