Nieuws
05 juni 2006 - Ron Smeets

SMSen naar je spijkerbroek!?

Enkele maanden geleden hadden we al het SMS kussen van Philips en wellicht dat het Franse Uranium Jeans mede daardoor de inspiratie vond voor de ontwikkeling van spijkerbroeken, shirts en accesoires die voorzien zijn van flexibele lichtkranten waarop je je eigen berichten kunt displayen.

Bij elk kledingstuk wordt een kabel geleverd waarmee je de berichten kunt downloaden vanaf je PC, maar het zou ook mogelijk moeten zijn om de tekst die je wilt displayen per SMS naar je 'spkijkerbroek te sturen'. Op de site van Uranium Jeans hebben we daar niets van kunnen terugvinden, maar volgens Textually moet dat dus wel kunnen.

Dat zou dus betekenen dat er iets van een GSM ontvanger in de kleding ingebouwd zou moeten zitten, maar ook daarvan kan ik niets terugvinden. Ik denk dan ook dat je de tekst hooguit kunt SMS-en naar je account bij Uranium Jeans en het vervolgens via je PC en de bijgeleverde kabel voor de 'lichtkrant' dan weer kunt uploaden naar je kleding.

Vooralsnog hebben ze alleen een winkel in Parijs en St Tropez, wat natuurlijk ook al doet vermoeden dat de prijzen voor deze bijzondere interactieve kleding wat aan de hoge kant zullen zijn, maar binnenkort wil men de ook in het buitenland aan gaan bieden.Gerelateerde links:
Kleding die beschermt tegen 'GSM straling'?
SMS kussen
Je GSM opladen met je hemd ?!
GSM detecterende kleding
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.