Nieuws
17 oktober 2005 - Ron Smeets

SMS2Mail van AllIsBlue

Stel je loopt door de stad en ziet een advertentie met een URL die je wel eens zou willen bekijken. Je kunt dan proberen om online te gaan met je Smartphone of PDA, maar de kans is groot dat de site niet geschikt is voor mobiele browsers. Dus zit er niets anders op dan de link te noteren en hopen dat je het briefje niet verliest.

Er is inmiddels ook een andere oplossing. Het Belgische AllIsBlue heeft een SMS2Mail ontwikkeld. Op verschillende billboards en advertenties kun je al een SMS code zien staan. Als je die code per SMS naar AllIsBlue stuurt, dan ontvang je vervolgens een Email met daarin de betreffende advertentie en eventuele link.

Natuurlijk moet je wel eerst je Emailadres registreren bij AllIsBlue, maar dat kan automatisch tijdens de eerste keer dat je een SMS Code stuurt. Je krijgt dan een SMS terug waarin gevraagd wordt om eerst je Email adres te SMSen.

AllIsBlue garandeert overigens dat de Email-adressen niet zullen worden gebruikt door de diverse adverteerders om de nieuwe potentiele klanten in de toekomst te gaan Spammen!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.