Nieuws
04 januari 2006 - Ron Smeets

SMS zeeslag met 100.000 deelnemers

In Nieuw Zeeland hebben de afgelopen weken bijna 100.000 mobiele gebruikers meegedaan aan een Zeeslag wedstrijd per SMS.

De winnaar, een 22-jarige student die schijnbaar niets beters te doen had ;-), mocht uiteindelijk zelf op de knop drukken om een oud fregat te laten zinken dat vanaf nu dienst zal doen op de bodem van de zee als kunstmatig rif en duikplek.

In totaal werden er tijdens de Push The Button competitie ruim 2.3 miljoen SMSjes door de deelnemers verstuurd. Tellen we daarbij het aantal SMSjes dat door de 'spelcomputer' verstuurd werd op, dan komt het totaal op 5.4 miljoen SMSjes uit.Gerelateerde links:
SMS Game met ruim 2 mln SMSjes
Taalquiz per SMS
Live 8 breekt SMS records
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.