Nieuws
05 mei 2006 - Ron Smeets

SMS waarschuwt voor bosbranden

De lente is in volle gang en gisteren zijn de eerste bermbranden al weer gesignaleerd, maar gelukkig hoeven wij ons hier lang niet zo druk te maken over bosbranden als gevolg van de droogte als bijvoorbeeld in Zuid Frankrijk en Australie.

Down Under is daarom sinds kort een SMS waarschuwings systeem geintroduceerd dat omwonenden onder andere per SMS informeert als er een bosbrand in hun regio gesignaleerd is.

Behalve een SMS ontvangen de abonnees, die overigens niet voor deze dienst hoeven te betalen, ook een telefoontje en email.Gerelateerde links:
SMS waarschuwingen bij rampen een ramp?
Tsunami waarschuwing voor Nokia GSM's
Tsunami waarschuwings site en SMS service
Tests met rampen SMS service gestart
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.