Nieuws
17 april 2006 - Ron Smeets

SMS waarschuwingsdienst houdt kinderen weg van pedo's

Het Californische CATS Communication heeft een SMS service ontwikkeld die in combinatie met GPS informatie van mobiele telefoons ouders waarschuwt op het moment dat hun kids in de buurt komen van het huis van een 'geregistreerde' pedofiel of veroordeelde kinderlokker.

Feitelijk is de SMS dienst een uitbreiding op de reeds bestaande CATS TRAX service waarbij ouders met behulp van een telefoonnummer of het internet de bewegingen van hun kid's (GSM's) real time kunnen volgen.

Dankzij de zogenaamde 'GEOFENCE' (geografisch hekwerk) optie krijgen de ouders dus een SMSje als hun kind(eren) de vooraf bepaalde risicozone rondom het huis van de kinderlokker betreden.

Hoewel we natuurlijk ieder initiatief dat de veiligheid van onze kinderen ten goede komt rijkelijk toejuichen is het natuurlijk maar zeer de vraag in hoeverre het CATS systeem daadwerkelijk zal helpen, want wat gebeurt er als de kindelokker zijn huis verlaat en een dorp verder op zoek gaat?!?Gerelateerde links:
Big Mother is watching her kids
Kids GSM met GPS
SMS date eindigt in groepsverkrachting
Tiener GSM van Disney met GPS en ‘kinderslot’
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.