Nieuws
03 november 2005 - Ron Smeets

SMS waarnemers bij verkiezingen Sri Lanka

Bij de aanstaande verkiezingen in Sri Lanka op 17 November zullen zo'n 20.000 officiele waarnemers worden ingezet die moeten toezien op een eerlijk verloop van het stemmen, met name in de beruchte Tamil gebieden.

De kiescommissie hoopt echter ook op de medewerking van de 2,7 miljoen mobiele bellers die het land telt. Ondanks het grote aantal waarnemers zegt de commissie namelijk nooit genoeg mensen te kunnen inzetten om overal aanwezig te kunnen zijn.

Bij vorige verkiezingen in 2004 kreeg de commissie ongevraagd al ruim 9000 SMSjes binnen van kiezers die zich zorgen maakten over het eerlijke verloop. Daarom heeft men nu besloten om het publiek officieel op te roepen om eventuele misstanden op 17 November per SMS te melden.

Men hoopt daardoor natuurlijk een nog beter beeld te krijgen van de problemen die zich ongetwijfeld zullen gaan voordoen in de Tamil-Tijger regio's.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.