Nieuws
02 september 2006 - Ron Smeets

SMS vervangt mond-tot-mond reclame

Een interessante kijk op de manier waarop 'instant communication' technieken zoals SMS en E-mail een hele nieuwe draai geven aan de ouderwetse mond-tot-mond reclame.

Het fenomeen dat vrienden, familie en collegae die onderling praten over een nieuwe film, een middelbare school voor hun kinderen of een vakantiebestemming, of mond-tot-mond reclame, speelt al jaren een belangrijke rol bij het nemen van beslissingen of het maken van een bepaalde keuze.

De afgelopen jaren is er echter een trend in gang gezet waardoor mond-op-mond reclame veel sneller een impact heeft op een product, dienst of evenement dan voorheen. De business die er momenteel de meeste invloed van ondervind is de filmwereld.

Sinds de komst van SMS en E-Mail kunnen de eerste mond-op-mond recenties van een film al voor het verlaten van de bioscoopzalen op de dag van de premiere onder duizenden andere potentiele bezoekers verspreid zijn. Dat is natuurlijk goed nieuws voor films die positief beoordeeld worden, maar dubbel pech voor slechte films. Waar de studio's in het verleden nog enkele weken de tijd hadden om zoveel mogelijk bezoekers naar de bioscoop te lokken met grote reclamecampagnes voordat een flop tot het publiek doordrong, is die tijd nu verkort naar enkele uren.Gerelateerde links:
Mobiele reclame nieuwe inkomsten operators
SMS marketing veel effectiever dan Email
10% meer omzet door adverteren per SMS
Australische leger werft per SMS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.