Nieuws
30 april 2006 - Ron Smeets

SMS verklikkers beloond met beltegoed

De politie in de Engelse provicie Sussex gaat bruikbare tips die binnenkomen via de speciale SMS service, Textme, die ze daarvoor in het leven geroepen hebben belonen met 10 pond beltegoed.

Op deze manier hoopt de politie van Sussex met name tieners te verleiden tot het uitvoeren van wat meer sociale controle, welliswaar met een beetje meer eigenbelang dan je zou mogen verwachten, maar als het werkt, dan heilgt het doel natuurlijk middelen als deze.

Op de eerste dag dat Textme live was kwamen er al 9 tips binnen, onder andere betreffende een autodiefstal en drugsdeal. In principe blijft te tipgever anoniem, behalve als het gaat om ernstige misdrijven zoals ontvoering, moord of verkrachting.Gerelateerde links:
Relschoppers melden zich na SMS actie
SMS kliklijn voor terroristen
Nijmeegse politie zoekt mobiele getuigen
Justitie zoekt getuigen per SMS
SMSje naar de politie, dieven ingerekend
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.