Nieuws
03 april 2007 - Ron Smeets

SMS verkeer geblokkeerd uit angst voor politieke spam

Dit is nog eens een radicale oplossing tegen SMS Spam. Je legt de complete dienst gewoon helemaal plat.

Dit is waartoe de Cambodjaanse regering tijdens de laatste verkiezingen toe besloot om te voorkomen dat het hele land, althans iedereen met een mobiele telefoon, op de dag van de verkiezingen eindeloos bestookt zou gaan worden met Spam SMSjes van kandidaten en partijen die zo probeerden nog extra stemmen te 'winnen'.

Mobitel, zeg maar de lokale KPN Mobile, liet haar klanten welliswaar enkele uren van tevoren al weten dat de SMS diensten tijdens de verkiezingsdag geblokkeerd gingen worden, maar dat betekende tevens dat veel Cambodjanen tijdens die periode min of meer geisoleerd waren van de buitenwereld omdat ze een SMSje van 2 cent nog wel konden betalen, maar een relatief duur telefoongesprek niet.

Kort na het sluiten van de stemlokalen waren de SMS diensten weer online. Rare gasten die Cambodjanen. Enkele maanden geleden verbood de president ook al eens 3G netwerken omdat hij bang was dat op die manier meer porno verspreid zou worden onder de bevolking.Gerelateerde links:
Wel 3G maar geen videotelefonie in Cambodja
Geen 3G mobieltjes in Cambodja
Nepalese overheid legt mobiele netwerken wederom plat
Koning legt mobiel netwerk plat
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.