Nieuws
06 december 2006 - Ron Smeets

SMS servce 'redt' bedreigde vissoorten

Volgens mij een typisch gevalletje van 'te laat', maar het initiatief op zich is bewonderenswaardig.

In Zuid Afrika kunnen restaurantgangers vanaf nu per SMS opvragen of de vis die ze willen bestellen op de lijst met bedreigde vissoorten staat.

De service is een initiatief van de Southern African Sustainable Seafood Initiative, kortweg Sassi, een afdeling van het WNF.

Men hoopt natuurlijk dat op deze manier steeds minder eters de bedreigde soorten bestellen zodat de vraag ernaar daalt en ze dus ook minder gevangen zullen worden.

Bron: CooltechGerelateerde links:
Gemakkelijk eten per SMS
SMS 'drankservice' in New York
SMS infodienst voor Drugs
Prijsbewuste groente en fruit kopen
Vruchtbaarheids SMS service voor vrouwen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.