Nieuws
23 augustus 2005 - Ron Smeets

SMS Radar waarschuwingen onder vuur

De Deense Volkspartij heeft vragen gesteld aan de minister van Justitie of de SMS waarschuwingsdienst voor Radar Controles wel helemaal legaal is.

De service, Speed Control, stuurt SMSjes naar haar abonnees om ze te waarschuwen voor politiecontroles. Inmiddels hebben zich al meer dan 26.000 Deense automobilisten geabonneerd op deze dienst, goed voor ruim 800.000 Euro omzet voor Speed Control.

Mocht de dienst juridisch incorrect blijken en uit de lucht gehaald worden, dan kunnen de initiatiefnemers voorlopig in ieder geval hun eigen bekeuringen makkelijk betalen.

Overigens vind de Deense politie het een goed initiatief, aangezien de ontvangers van een SMSje in de meeste gevallen langzamer gaan rijden. En daar zijn de controles uiteindelijk voor in het leven geroepen, toch?!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.