Nieuws
18 januari 2006 - Ron Smeets

SMS 'prietpraat' op grootbeeld

Afgelopen weekend is op twee plekken op deze aarde een initiatief gestart waarbij bezoekers aan een bar of evenement met elkaar communiceren via SMS- of MMSjes die op een groot scherm gepresenteerd worden.

Een bar in Brooklyn beleefde de primeur van BarTalk in een poging om het contact tussen rokende en niet-rokende gasten levendig te houden. In de VS mogen rokers tegenwoordig naar buiten als ze hun verslaving willen stillen. Om ervoor te zorgen dat ze niet helemaal verstoken blijven van de conversaties van hun niet-rokende vrienden zorgt BarTalk, voor deze specifieke toepassing omgedoopt tot Smokescreen, er middels twee displays (binnen en buiten) ervoor dat de gasten per SMS of MMS met elkaar ook op die momenten kunnen blijven 'praten'.

Het andere evenement vond plaats tijdens een lokale carnavalszitting in Heerlen, ofwel een 'Herrenzitsung' (voor de carnavalskenners) waar het Limburgse internetbedrijf Web3 een SMS-chat applicatie installeerde zodat de aanwezige 'Heren' elkaar op een groot scherm konden bestoken met berichtjes over de optredens, elkaars 'costuums' en andere ongein.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.