Nieuws
01 mei 2006 - Ron Smeets

SMS populair bij sportcoaches

In de sportwereld hebben teams te maken met vooraf bepaalde transferperiodes waarbinnen ze contact mogen leggen met spelers van andere clubs in een poging deze over te halen om voor hun te komen spelen. Wat heeft dat nu met mobiele diensten te maken, hoor ik jullie al denken.

Welnu, in de Amerikaanse basketbalwereld is nogal wat opschudding ontstaan over een gat in de regelgeving voor de transferperiodes waardoor clubs en coaches het hele jaar door kunnen SMSen met mogelijke kandidaten. De enige beperking die dan nog geldt is dat men pas contact mag hebben vanaf een bepaalde datum in het zogenaamde ‘Sophomore year’ van de student.

Voor veel spelers, met name de goede, is deze maas in de wet al een nachtmerrie geworden omdat zij tientallen SMSjes per dag ontvangen, op de meest vreemde tijdstippen. Bovendien zijn veel mobiele abonnementen in de VS zo ingeregeld dat ook de ontvanger van een SMSje voor een deel van de kosten opdraait en dat vinden de studenten dus minder leuk.Gerelateerde links:
ESPN sports mobieltje
Reizigers vaker per SMS geinformeerd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.