Entertainment
31 januari 2006 - Ron Smeets

SMS niet goed voor stand-up comedians

De Schotse stand-up comedian Stan Boardman claimt dat SMSjes schuld zijn aan het feit waarom zijn publiek de ene avond wel massaal lacht om zijn grappen en de andere avond niet meer.

Volgens Stan sturen veel bezoekers zijn grappen per SMS naar vrienden en familie, die dan op hun beurt de grap ook weer doorsturen etc, etc. Een soort komische 'ketting-SMS'.

Het gevolg hiervan is dat als Stan de volgende avond in dezelfde zaal, of ergens in de buurt, moet optreden een deel van zijn show en grappen bij het publiek al bekend zijn waardoor de reactie vaak een stuk minder uitbundig is.

Voor Stan betekent het in ieder geval dat hij zijn act, waarmee hij doorgaans maandenlang optrad, vrijwel dagelijks moet aanpassen om het publiek te kunnen blijven interesseren.

Hoewel het natuurlijk niet ondenkbaar is dat grappen die tijdens een optreden gehoord worden per SMS als een lopend vuurtje verspreid worden, lijkt mij deze reactie toch ietwat overdreven.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Warning: include(cookie_banner.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314 Warning: include(): Failed opening 'cookie_banner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314