Nieuws
29 augustus 2006 - Ron Smeets

SMS naar willekeurig mobiel nummer brengt redding

Een van de migranten op een voor de zuidkust van Malta gestrande boot met Afrikaanse vluchtelingen heeft het leven van zichzelf en zijn medevluchtelingen gered door per SMS een hulpkreet te sturen naar een willekeurig mobieltje in Italie.

De ontvanger van de SMS, een inwoner van Turijn, zag de noodkreet gelukkig niet aan voor een misplaatste grap en waarschuwde de lokale autoriteiten die op hun beurt de Maltese overheid inlichtten.

Enkele uren later werd de boot, met daarop 36 vluchtelingen door de Maltese Marine gevonden. Helaas kwam de redding voor 1 opvarende te laat. De vrouw bleek te zijn bezweken aan een overdosis medicijnen.Gerelateerde links:
GSM redder in nood voor verdwaalde zeilers
GSM helpt kinderen brand te overleven
Satelliet telefoons brengen redding
Noodkreet om bloed per SMS brengt redding
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.