Nieuws
19 januari 2009 - Ron Smeets

SMS na spraak nog steeds dé cashcow van mobiele providers

In de 15 jaar dat SMS bestaat is de service al meerdere malen, vooral in de beginjaren en bij de introductie van nieuwe (data) services zoals WAP en Mobiel Internet, ten dode opgeschreven maar zoals het er nu uitziet gaat dat zeker niet gebeuren.

In 2008 werd wereldwijd voor zo'n 100 miljard Euro ge-SMS-t en onderzoekers voorspellen dat die omzet in 2013 gegroeid zal zijn naar ruim 170 miljard. Daarmee is en blijft SMS nog steeds dé cashcow voor Mobiele providers, goed voor 60% van alle net spraak gerelateerde omzet in de mobiele industrie.

Volgens het recente onderzoek van Portio ligt de basis van het succes van SMS bij het feit dat er nog steeds geen gemakkelijk en gebruiksvriendelijk alternatieve service bestaat die op elk toestel en alle netwerken ter wereld werkt.

Opvallend is ook het feit dat de onderzoekers beweren dat MMS nog steeds op koers ligt om een succes te worden. Volgens de voorspellingen worden er in 2009 wereldwijd voor ca. 22 miljard Euro aan MMSjes verstuurd. Evenveel als er in 2004 aan SMS werd uitgegeven. We zullen zien. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.