Nieuws
07 april 2005 - Ron Smeets

SMS kliklijn

De politie van Shanghai opent binnekort een speciale SMS kliklijn. Burgers kunnen dan per SMS melding maken van misdrijven en andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Momenteel onderhandelt de hermandad met enkele Telco's over de technische en functionele eisen en wensen van het systeem.

Het is de bedoeling dat burgers de SMS meldingen naar het algemene alarmnummer 110 kunnen sturen. Na verzending zullen de berichten direct afgeleverd worden in de meldkamers van alle hoofdbureau's in de stad. Als alles goed gaat zal het systeem nog dit jaar worden ingezet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.