Nieuws
27 januari 2006 - Ron Smeets

SMS kliklijn voor vandalen

Het Schotse Midlothian wordt al weken geteisterd door groepen jongeren die de plaatstelijke bussen vernielen.

In een poging om de kids, die vaak niet ouder zijn dan een jaar of 15, heeft de lokale politie een SMS Kliklijn in het leven geroepen. Op die manier hoopt men dat andere jongeren die getuige zijn van de acties van de vandalen zich gaan opwerpen als sociale controleurs door de onverlaten per SMS 'aan te geven'.

Natuurlijk garandeert justitie dat de identiteit van de verklikkers geheim blijft en bovendien kunnen de SMSjes in alle anoniemiteit verstuurd worden (je GSM nummer is dan natuurlijk wél bekend).

De keerzijde van deze actie is natuurlijk dat de vandalen vanaf nu iedere SMS-ende buspassagier meteen zullen zien als hun 'natuurlijke' vijand. En of dat nu de bedoeling is waag ik te betwijfelen.Gerelateerde links:
SMS kliklijn voor terroristen
SMS kliklijn
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.