Nieuws
25 januari 2006 - Ron Smeets

SMS kliklijn voor terroristen

De Thaise regering heeft een SMS kliklijn gelanceerd waarnaar burgers en andere goedgezinde Thai uit het roerige zuiden hun tips (anoniem) kunnen SMSen over op handen zijnde aanslagen en of de verblijfplaats van terroristen en andere oproerkraaiers.

Het is al langer bekend dat terroristen vaker gebruik maken van mobiele telefoons bij het organiseren en uitvoeren van hun wandaden. De Thaise regering hoopt met de SMS kliklijn wellicht op een 'koekje van eigen deeg'.

Het SMSen naar de tiplijn is overigens gratis.Gerelateerde links:
Ook Franse relschoppers plannen via GSM
Thailand blokkeert 'onbekende' GSM's
Aanslagen Bali getriggerd door GSM's
Moderne GSM's goede terroristen-tool
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.