Nieuws
26 april 2006 - Ron Smeets

SMS infodienst voor Drugs

Gezien de hoge mate van drugs-tolerantie in ons land zou dit zomaar een Nederlands initiatief kunnen zijn, maar dat is het niet.

In Ierland is onlangs een SMS service van start gegaan waarbij jongeren die in de disco of andere uitgaansgelegenheden met drugs als XTC en Cocaine geconfronteerd worden per SMS informatie over die drugs kunnen opvragen .

Op die manier kunnen de potentiele gebruikers binnen enkele seconden op de hoogte gebracht worden van de gevaren en gevolgen voor lijf en leden als de betreffende drugs ingenomen wordt.

Het doel van deze SMS dienst moge duidelijk zijn. Men probeert hiermee de over het algemeen nog onwetende kids die op steeds vroegere leeftijd met (party)drugs in aanraking komen te behoden voor de gevolgen van een verslaving.Gerelateerde links:
Sexuele voorlichting per SMS
SMS waarschuwingsdienst houdt kinderen weg van pedo's
Tsunami waarschuwings site en SMS service
Succesvolle SMS infoservice van de Politie
Top 10 zakelijke SMS toepassingen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.