Nieuws
14 oktober 2008 - Ron Smeets

SMS hulp voor rokers of oplichting?

Bijna drie jaar geleden schreef ik hier een artikel over een Engels initiatief om rokers via SMS te helpen om van hun verslaving af te komen.

Gisteren werd er op die posting ineens gereageerd door, vermoedelijk, een van de oprichters van een vergelijkbaar Nederlands initiatief dat echter de ietwat vreemde naam 'StoppenMetSMS' gekregen heeft.

Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik hiervan moet denken. Op de site wordt je verwelkomd door een dokter die professionele hulp aanbiedt doormiddel van coaching via SMS.

Je kunt kiezen uit een viertal coaches die op bepaalde tijden en alleen via SMS te bereiken zijn. Om de hulp van een coach in te schakelen moet je 'IKSTOPNU [NAAMVANDECOACH]' SMS-en naar 5252. Daar gaat bij mij automatisch een belletje rinkelen. Is dit niet gewoon een ordinaire SMS boer die over de rug van rokers probeert snel geld te verdienen?

Ik weet het niet zeker maar het feit dat je je vragen alleen per SMS kunt stellen en elke vraag beantwoordt wordt door (maximaal) 2 SMSjes die elk €1.50 kosten is niet echt vertrouwen wekkend. Bovendien kun je de SMS hulpdienst ook alleen stoppen door 'IKSTOPNU STOP' te SMS-en naar shortcode 5252.

Verder vallen mij ook in negatieve zin details op als het verkeerd spellen van het woord 'sigarret' (moet natuurlijk met één 'r' geschreven worden) en het niet bestaan van de pagina waarop de service omschreven zou worden (404 error)

Ben ik misschien te wantrouwend of krijgen jullie bij het lezen van deze werkwijze en het zien van de site ook het gevoel dat hier iets niet helemaal pluis is en het wellicht 't werk is van een ordinaire SMS boer?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.