Nieuws
15 november 2005 - Ron Smeets

SMS helpt bij stoppen met roken

De nationale gezondheidsraagd in Engeland gaat rokers de mogelijkheid bieden om zich per SMS te laten 'helpen' bij het stoppen met die ongezonde bezigheid.

Rokers kunnen zich op Give Up Smoking inschrijven en daarbij een datum opgeven waarop ze van plan zijn te gaan stoppen.

Vanaf die datum krijgen de stoppers in spee dan per SMS en email regelmatig herinneringen en handige tips om ze door de moeilijke periode heen te helpen en de kans op succesvol stoppen te vergroten. Daarnaas worden afvallers aangespoord om meteen een nieuwe datum te plannen, waarop het circus dan weer van voren af aan gaat beginnen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.