Nieuws
10 oktober 2005 - Ron Smeets

SMS grappen na rampen steeds talrijker

Het is een fenomeen dat al jaren in een of andere vorm de kop op steekt na ongelukken, rampen, aanslagen of de dood van beroemdheden.

Wie kent niet de (bewerkte) foto's en grappen die na de ramp met de Spaceshuttle, de dood van Andre Hazes en zelfs 11 september via mail en het web verspreid werden.

Inmiddels, na de recente rampen na de zee- en aardbevingen in Indonesie en Pakistan is ook het SMS medium onderdeel geworden van de verspreiding van, soms kwetsende, zogenaamd grappen en grollen.

Enkele Indiase advocaten doen een poging om het publiek te doordringen van het feit dat dit soort uitingen strafbaar zijn als de ontvanger zich gekwetst voelt en dus ook bestraft kunnen worden met gevangenisstraffen tot maximaal 3 jaar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.