Nieuws
11 november 2006 - Ron Smeets

SMS grap eindigt in massaprotest

Eerder deze week heeft een practical SMS joke in Maleisie meer dan 1000 demonstranten op de been gebracht.

Een grapjas had een SMSje verspreid waarin de bekering en doop van een groep moslims in een lokale, Christelijke, kerk werd aangekondigd.

Toen de demonstrerende menigte bij de kerk arriveerde bleek echter dat daar op dat moment 98 kinderen hun Heilige Communie deden. Van de bekeerde moslims was geen spoor te bekennen.

De grap is bij de veiligheidsdiensten overigens in het verkeerde keelgat geschoten. De grappenmaker is inmiddels geidentificeerd hij zal waarschijnlijk vervolgd worden.Gerelateerde links:
In de cel voor godlastering per SMS
Camphone protest...
SMS mede oorzaak van brandende ambassades
Moslimvrouwen in opstand tegen SMS scheidingen
SMS dienst voor Engelse Moslims
Speciaal Moslim mobieltje
Islam werft ook per SMS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.