Nieuws
30 oktober 2008 - Ron Smeets

SMS gebruik UK stijgt fors

SMS is en blijft na bellen dé killerapp voor de mobiele telefoon. Natuurlijk maken steeds meer mobiele consumenten ook gebruik van diensten zoals internet, navigatie en de camerafunctie van hun mobieltjes maar het versturen van de simpele tekstberichtjes zullen ze voorlopig echt niet gaan laten.

Uit de marktcijfers over het gebruik van SMS in Groot Britannië is gebleken dat daar momenteel zo'n 217 miljoen SMSjes per dag verstuurd worden. Dat is maar liefst 60 miljoen meer dan het daggemiddelde van een jaar geleden ofwel een stijging van ruim 38%.

Verder ziet men in de UK ook nog wel een groei in het gebruik van (multimedia)berichten zoals MMS maar met 1.5 miljoen van dergelijke berichten per dag blijft dat toch nog ver achter bij het SMS gebruik. Dit zal natuurlijk deels ook te maken hebben met het feit dat bij veel abonnementen het versturen van SMSjes (al dan niet onbeperkt) in de prijs inbegrepen is en dat je voor MMSjes extra moet betalen.

Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar recente Nederlandse en/of Belgische cijfers maar kan die zo een, twee, drie niet vinden. Iemand info?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.