Entertainment
05 april 2005 - Ron Smeets

SMS Game met ruim 2 mln SMSjes

In Nieuw Zeeland heeft een SMS versie van het, met name in de Engelstalige wereld, populaire Rock, Paper, Scissors ruim 85.000 deelnemers getrokken en meer dan 2,1 miljoen verstuurde SMSjes gegenereerd. Deelname aan de wedstrijd was gratis maar de verstuurde SMSjes moesten natuurlijk wel worden afgerekend. De deelnemers speelden tegen een computer, beter bekend als The Machine. Elk verstuurd SMSje werd door The Machine beantwoord met een reactie, waardoor het totale aantal verstuurde en ontvangen SMSjes ruim 4,2 miljoen bedroeg. Kassa voor de lokale Telco's dus.

De finale van de 23 dagen durende competitie werd live uitgezonden op TV. De uiteindelijke winnaar, een 23-jarige student, versloeg de computer in een best-of-three en mocht met een Scooter, 7000 Nieuw Zeelandse Dollars en de eer naar huis.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.