Nieuws
07 september 2005 - Ron Smeets

SMS flirt vertaalservice

Het Engelse Text2Insure dat zich tot nu toe alleen bezig hield met het verkopen van resisverzekeringen wia SMS is onlangs gestart met een (flirt) vertaalservice per SMS.

Volgens een onderzoek dat men heeft laten uitvoeren met het oog op deze service blijkt dat zo ongeveer een kwart van alle Engelsen als ze in het buitenland zijn op een of andere manier flirten en/of daten.

Reden genoeg, dacht men bij Text2Insure, om een SMS vertaalservice in het leven te roepen. De applicatie kan ingegeven woorden en zinnen vanuit het Engels naar 5 talen vertalen, Frans, Spaans, Italiaans, Nederlands en Duits.

De vertaalde zinnen worden vervolgens rechtstreeks per SMS naar de ontvanger gestuurd, in zijn of haar eigen taal dus. Behalve dat je zelf je prietpraat kunt verzinnen zijn er ook een aantal ijsbrekers en 'pickup lines' voorgeprogrammeerd zoals: 'Wat heb je mooie ogen' of 'Heb je zin om een hapje te gaan eten' en, voor diegenen die echt van bil willen gaan 'Heb je een condoom bij je'.

Ach, dit lijkt ons in ieder geval handiger dan die irritante 'Duits voor op reis' achtige gidsen van de ANWB.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.