Nieuws
30 oktober 2011 - Ron Smeets

SMS facts (Infographic)

SMS is nog steeds de meest gebruikte mobiele 'data dienst' ter wereld. Hier in Nederland zou je dat misschien niet meer zeggen sinds de komst van WhatsApp, PING en andere direct-messaging diensten op de mobiel.

Hieronder staat een leuke Infographic met dito facts over het SMS gebruik wereldwijd. Wereldwijd zijn er momenteel 4.2 miljard SMS gebruikers. Dat is net zoveel als het totale inwoneraantal van onze aardkloot in 1975, 5 x meer dan het aantal facebook gebruikers en 4 x het aantal maandelijkse gebruikers van Google.

Verder staan in deze Infographic ook nog een aantal leuke weetjes over mobiel gebruik in het algemeen. Zo zijn er 48 miljoen mensen op deze wereld die wel een mobiele telefoon hebben, maar geen elektriciteit. Volgend jaar (2012) zullen er zelfs 1.7 miljard mobiele bellers zijn die niet eens een bankrekening hebben. Enfin, kijk zelf maar. Mocht je moeite hebben met de kleine lettertjes, dan staat hier een grotere versie van deze Infographic.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.