Nieuws
12 oktober 2005 - Ron Smeets

SMS enquete over huiselijk geweld

Een recent onderzoek van Children Now heeft uitgewezen dat 40% van de Amerikaanse kinderen in de leeftijd tussen 14 en 17 iemand kennen die door zijn of haar vrien(in) geslagen wordt.

In navolging hierop is Verizon samen met de bladen Marie Claire en Liz Claiborne een SMS Enquete gestart onder mobiele bellers in en rond die leeftijdsgroep maar in principe kan iedereen er aan meedoen.

Het doel, behalve te weten te komen of de 40% uit eerdergenoemd onderzoek klopt, is het vergroten van de bewustwording van tieners voor huiselijk geweld.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.