Nieuws
01 mei 2009 - Ron Smeets

SMS-ende buschauffeurs

Tja, dat je beter niet kunt SMS-en, mailen of hands-on bellen tijdens het autorijden zal iedereen inmiddels wel weten. In de meeste landen zijn dergelijke handelingen achter het stuur dan ook al lang verboden.

In de VS is deze week nogal wat opschudding ontstaan nadat diverse videobeelden (zie hireonder) van SMS-ende buschauffeurs opdoken. In een geval leidde de onoplettendheid van de bestuurder tot een kettingbotsing. Op de videobeelden is duidelijk te zien dat hij de laatste zes minuten voor de crash vrijwel continu zat te SMS-en.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.